AcasăPoliticAu sponsorizat rușii evenimentul de la Băile Tușnad, unde Viktor Orban a...

Au sponsorizat rușii evenimentul de la Băile Tușnad, unde Viktor Orban a făcut declarațiile rasiste și anti-UE? Se cer clarificări de la ministrul Câciu

Deputatul liberal Adrian Cozma i-a cerut ministrului Finanțelor, PSD-istul Adrian Câciu, date despre o presupusă finanțare din Rusia pentru cele două ONG-uri care au organizat evenimentul de la Băile Tușnad, unde Viktor Orban a făcut declarațiile rasiste și anti-UE.

Interpelarea a fost făcută prin Parlament.

E vorba despre Fundația a Kisebbségekért – Pro Minoritate și Consiliul Tineretului Maghiar din România (MIT).

Cozma a cerut informații despre fondatorii celor două organizații și sursele de finanțare.

Interpelarea depusă de Adrian Cozma:

”Stimate domnule ministru,
În ultimul timp, acțiunile provocatoare ale unor oficiali de la Budapesta au produs nemulțumire nu numai la București, dar și în majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene. Nu în puține dintre cazuri s-a avansat ipoteza unor acțiune susținute și stimulate de către Rusia.
În condițiile sancțiunilor economice impuse de Uniunea Europeană la adresa Rusiei, în contextul agresiunii barbare din Ucraina, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații:
– Cine sunt membrii fondatori și membrii activi ai Fundației a Kisebbségekért – Pro Minoritate?
– Când a obținut Fundația a Kisebbségekért – Pro Minoritate statutul de utilitate publică, la propunerea cărei entități și care este valoarea alocată de la bugetul de stat în anii 2021 și 2022?
– Existând suspiciuni multiple că Fundația a Kisebbségekért – Pro Minoritate beneficiază de finanțări externe din Federația Rusă și având în vedere angajamentele României de a respecta sancțiunile aplicate agresorului rus, vă rog să analizați în ce măsură această fundație beneficiază de finanțare din Federația Rusă.
– În condițiile în care la Ministerul finanțelor se depun documentațiile privind finanțarea/organizarea entităților non-profit, vă rog să-mi comunicați care sunt sursele de finanțare pentru Consiliul Tineretului Maghiar din România (MIT), dacă această structură a beneficiat sau beneficiază de finanțări din Ungaria sau Federația Rusă (direct sau indirect), precum și structura organizatorică a acestei entități (conducerea, membri activi).”

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.