x


  • EUR
    4.8338
    USD
    4.4477
string(7) "general"

Audierea ministrului Finanțelor: Teodorovici, în „tragedia liliacului”. Nimic nu e scurt la mine. Apucați-vă de stand-up

Fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, a participat la audierile ministrului propus Florin Cîțu și deși a precizat că nu va mai genera știri de cancan, el a avut câteva afirmații care au stârnit amuzamentul participanților la audieri. Rezultatul: 18 voturi "pentru" și 18 voturi "împotrivă", astfel că Florin Cîțu a fost avizat din nou negativ de Parlament. UDMR, Pro România, PMP și PNL au votat "pentru".

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 17.02.2020, 14:50

„Voi fi surpriza neplăcută a presei, sau a unei părți din presa economică cu apucături de cancan nu am să dau curs dorinței de a da știri”, a afirmat Teodorovici deși l-a întrebat pe Florin Cîțu dacă poate răspunde la întrebări fără ajutorul lui Ludovic Orban.

 

Cîțu i-a răspuns „Nu v-ați gândit să vă apucați de stand-up?”

 

El a avut un discurs lung în care a expus mai multe probleme pe care susține că le-a identificat în mandatul scurt al lui Florin Cîțu la ministerul Finanțelor. El a avut mai multe schimburi de replici cu Ionel Dancă – șeful Cancelariei prim-ministrului – care i-a cerut în câteva rânduri să adreseze întrebări.

 

„Și care e întrebarea”, a afirmat de câteva ori Dancă.

 

Tot Dancă i-a atras atenția că este fost ministru, iar replica lui Teodorovici a fost: „eu am să fiu ministru toată viața, spre nenorocul vostru” și a solicitat un vot pentru scoaterea din sala de audieri a lui Dancă, cerință refuzată de șeful comisiei.

 

Deputatul PNL Pavel Popescu i-a spus lui Teodorovici că prin sfaturile pe care i le dă lui Florin Cîțu este ca în „tragedia liliacului”, care nu este nici pasăre, nici mamifer.

 

Tot Popescu i-a spus să nu îl acuze pe Cîțu că a vrut să exonereze băncile de datorii, pentru că și Guvernul PSD a vrut să facă asta prin OUG.

 

„Aveți memoria scurtă, domnule Teodorovici”, i-a spus Popescu, iar Teodorovici i-a răspuns: „Nimic nu e scurt la mine”.