AcasăSanatateAur pentru Bianca Costea și David Popovici, la CM de juniori din...

Aur pentru Bianca Costea și David Popovici, la CM de juniori din Peru! Stancu, bronz la 1.500 metri

David Popovici (17 ani) a cucerit medalia de aur și în proba de 100 de metri liber la Campionatele Mondiale de înot pentru juniori din Peru. Bianca Costea (17 ani) a obținut aurul la 50 de metri liberi, iar Vlad Stancu (17 ani) bronzul la 1.500 metri liber. 

  • De la ediția din acest an a CM de juniori au lipsit marile puteri SUA, Australia, Marea Britanie, China și Țările de Jos. Au refuzat participarea din cauza incertitudinii cu privire la organizarea competiției, inițial programat în Rusia, la Kazan 
  • Au lipsit și delegațiile Rusiei și Belarusului, suspendate de Federația Internațională din cauza războiului declanșat în Ucraina. 

David Popovici, aur la 100 de metri liber

David Popovici, deținătorul titlurilor mondiale și europene la seniori, nu putea să aibă emoții în competiția destinată juniorilor. Sportivul legitimat la CS Dinamo a înotat pe culoarul 4 în finală și a încheiat cele două lungimi de bazin în 47,13 secunde. Este al 4-lea cel mai bun timp al probei din anul 2022! Popovici bifează acum o performanță uluitoare: deține 9 dintre cei mai buni timpi ai anului la 100 de metri liber.

David deține și recordul mondial în această probă, stabilit la Europenele din această vară de la Roma, 46.86 secunde.

David Popovici încheie Mondialul de juniori din Peru cu 4 medalii:

  • aur la 200 de metri liber 
  • aur la 100 de metri liber 
  • aur la ștafeta de 4X100 metri liber masculin (alături de Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu) 
  • argint la ștafeta de 4X100 metri liber mixt (alături de Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea și Rebecca Diaconescu)

Bianca Costea, aur la 50 de metri liber 

Bianca Costea (17 ani) a cucerit medalia de aur în proba de 50 de metri liber. Calificată doar cu al 5-lea timp, sportiva „tricoloră” a avut un timp de reacție mai slab în comparație cu favoritele din finală.

A înotat fantastic însă ultimii metri și a încheiat în 25,23 secunde, mai rapidă decât italiencele Sara Curtis și Matilde Biagiotii.

Vlad Stancu, bronz la 1.500 de metri liber

Vlad Stancu și-a completat „tripla” de medalii la actuala ediție. După argintul la 400 de metri liber și bronzul la 800 de metri liber, sportivul legitimat la CSA Steaua a încheiat pe ultima treaptă a podiumului și epuizanta cursă de 1.500 metri liber.

Vlad a pornit bine, la jumătatea probei era umăr la umăr cu spaniolul Garach Benito și cu maghiarul Galicz. Rivalii au accelerat în lungimile finale, iar Stancu a obținut un meritoriu loc 3, cu timpul 15:17,97.

Andra Gorecki s-a oprit în semifinale la 100m fluture

Andra Gorecki a ratat calificare în finala probei de 100m fluture la Mondialul de juniori de la Lima. Sportiva română s-a oprit în semifinale, cu timpul de 1:03.43 min.

Rebecca Diaconescu, locul 4 în finala la 50m spate

Rebecca Diaconescu a terminat pe locul 4 în finala probei de 50m spate. Ea a terminat proba cu timpul de 28.94s, la doar 00.01s de locul 3, care i-ar fi asigurat medalia de bronz.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.