x


  • EUR
    4.7607
    USD
    4.2327
string(16) "instant-articles"

Aurelian Bădulescu, chemat la Parchet după ce s-a autodenunțat că a mințit în dosarul protestului din 10 august

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunțat că a fost chemat luni la Parchet, după ce a recunoscut că a mințit la audierile din dosarul în care sunt anchetate violențele din 10 august. Enervat că a fost exclus din PSD, el a declarat public că a mințit în legătură cu dosarul 10 august, dar că ar fi decis să spună adevărul.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 31.01.2019, 12:25

„Am fost chemat luni la Parchet. Eu nu pot să fac comentarii, pentru că ar fi unele subiective. Rămâne ca ancheta să stabilească cine este, dacă este, dacă se face vinovată Jandarmeria sau nu”, a declarat, joi, Aurelian Bădulescu.

 

Întrebat dacă a existat un ordin ca jandarmii să intervină brutal asupra manifestanților, Bădulescu a răspuns: „Nu pot să confirm acest lucru în acest moment”.

 

Precizările vin după ce viceprimarul Capitalei a declarat, miercuri seara, într-o intervenţie telefonică, că a minţit la Parchet atunci când a fost chemat şi audiat în ancheta privind violenţele de la protestul de pe 10 august.

 

„Câte documente ai semnat ca să nu-i laşi în piaţă şi ăştia au dat la Parchet. Şi de ce? Şi de ce a trebuit să mint la Parchet? Asta nu se întreabă? Da (am minţit la Parchet -n.r.). După 30 ianuarie este ziua în care lumea va şti adevărul. Asta, asta este frica lor. Da, domn’e, recunosc că am minţit la Parchet şi mă pun la dispoziţia organelor de urmărire penală cu fapte şi declaraţii pentru data de 10 august 2018. Poftim, am spus-o public. Ce am minţit o să declar la Parchet”, a declarat Aurelian Bădulescu, într-o intervenţie telefonică la România Tv.

 

Întrebat de ce a minţit în faţa procurorilor, Bădulescu a replicat: „Pentru că sunt un mincinos şi ca să apar un partid care acum mă exclude… de aia. Ca să-l apăr pe Codrin Ştefănescu, ca să fie bine”, a completat viceprimarul.