AcasăExterneAustralienii nu se lasă: Djokovic, amenințat cu 12 luni de închisoare! Ce...

Australienii nu se lasă: Djokovic, amenințat cu 12 luni de închisoare! Ce s-a întâmplat

Novak Djokovic se află în pericol să nu joace la Australian Open, chiar dacă a câștigat procesul cu autoritățile australiene în privința vizei și a început deja să se antreneze.

Ministrul imigrării din Australia va decide dacă îi va anula viza jucătorului sârb, iar statul australian pare că nu e dispus să încheie disputa în favoarea sportivului. O decizie în acest sens este așteptată în cursul zilei de marți, 11 ianuarie.

Un avocat specializat în imigrări a anunțat că viza lui Novak Djokovic va fi anulată de către Guvernul Australiei, în ciuda deciziei instanței federale.

Atât The Age, cât și The Guardian anunță că Djokovic e suspectat că a mințit în formularul de intrare în Australia. În acea declarație, sârbul a bifat că nu a călătorit cu 14 zile înainte de sosirea la Melbourne, lucru care ar fi fals. Sârbul s-ar fi aflat la Belgrad în perioada în care susține că a avut COVID-19, acolo petrecându-și și Crăciunul. Ulterior, ar fi zburat în Spania, lucru pe care l-a uitat în declarația completată.

A mințit în formularul de intrare în Australia

O astfel de minciună în formularul completat la sosirea în Australia „e o serioasă ofensă. Oricine completează cu bună știință greșit e pasibil de o pedeapsă civilă pentru fals în declarații și poate sta după gratii până la 12 luni”, după cum se arată în regulile de intrare în Australia.

Situația lui Novak Djokovic este așadar incertă. Jucătorul de 34 de ani nu știe deocamdată dacă va putea participa la Australian Open, turneu care se desfășoară în perioada 17-30 ianuarie.

Ultimele Articole