AcasăExterneAustria negociază cu Rusia achiziţionarea unui milion de doze de vaccin NEAUTORIZAT...

Austria negociază cu Rusia achiziţionarea unui milion de doze de vaccin NEAUTORIZAT de UE

Guvernul austriac negociază cu Moscova achiziţionarea unui milion de doze de vaccin anti-COVID-19 Sputnik V, a cărui utilizare nu a fost încă aprobată de autorităţile competente ale Uniunii Europene (UE), a informat luni agenţia austriacă APA citată de EFE, relatează Agerpres.

 

 

Iohannis condamnă „capturarea politică a protestelor”

 

 

„Cancelaria federală a informat marţi agenţia APA că a semnat un acord de confidenţialitate cu Rusia privind un schimb de documente”, a precizat sursa.

 

 

Barna: Protestatarii sunt huligani, extremiști. Simion (AUR): Protestele nu trebuie și nu vor înceta

 

 

În baza acestui acord, autorităţile sanitare austriece vor avea acces la documentele asupra vaccinului rusesc, care este deja studiat de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) în cadrul „procesului de revizuire continuă” (rolling review), cu scopul de a evalua dacă se va acorda undă verde pentru utilizarea sa în UE.

De asemenea, „se negociază furnizarea a 300.000 de doze în aprilie, 500.000 în mai şi 200.000 la începutul lui iunie. Totuşi, încă nu a fost luată o decizie de cumpărare”, a informat cancelaria austriacă citată de APA.

Într-o convorbire telefonică din 26 martie dintre cancelarul austriac Sebastian Kurz şi preşedintele Vladimir Putin a fost abordat subiectul unei posibile trimiteri în Austria a un milion de doze de vaccin Sputnik V.

 

Cancelarul Kurz, care era de părere că autorizarea vaccinului rusesc de către UE este o condiţie indispensabilă pentru utilizarea sa în Austria, a susţinut luni că decizia acestei autorizări nu trebuie să depindă de factorii geopolitici.

 

articolul integral aici: 

Ultimele Articole