AcasăEconomieAutoritatea de reglementare a bursei din SUA acuză 11 persoane că au...

Autoritatea de reglementare a bursei din SUA acuză 11 persoane că au organizat o schemă piramidală de 300 de milioane de dolari

Printre cei acuzaţi se numără cei patru fondatori ai schemei numită Forsage. Ultima dată se ştia că aceştia locuiesc în Rusia, Republica Georgia şi Indonezia, a declarat SEC într-un comunicat.

Persoanele acuzate nu au putut fi contactate imediat pentru comentarii.

Potrivit plângerii SEC, site-ul web al schemei a fost lansat în ianuarie 2020 şi a permis milioanelor de investitori de retail să încheie tranzacţii prin contracte inteligente. Se presupune că a funcţionat ca o schemă piramidală timp de mai bine de doi ani, în care investitorii au obţinut profituri recrutând alte persoane în schemă, a spus SEC.

Forsage ar fi folosit, de asemenea, active de la investitori noi pentru a plăti investitorii anteriori într-o structură tipică Ponzi, potrivit plângerii SEC.

Forsage este o schemă piramidală frauduloasă lansată la scară masivă şi cpromovată în mod agresiv investitorilor”, a declarat Carolyn Welshhans, şeful interimar al unităţii Active cripto şi cibernetice ​​a SEC.

”Fraudatorii nu pot eluda legile federale privind valorile mobiliare concentrându-şi schemele pe contracte inteligente şi blockchain”, potrivit SEC.

Fără a admite sau a infirma acuzaţiile, doi dintre inculpaţi au fost de acord să soluţioneze acuzaţiile, iar unul dintre ei a fost de acord să plătească penalităţi, a spus SEC.

 

Ultimele Articole