Autorităţile de reglementare din SUA discută noi reguli pentru băncile regionale, aplicabile pe timp de criză

Noile măsuri includ băncile regionale care contractează datorii pe termen lung, care vor ajuta la absorbţia pierderilor în cazuri de insolvenţă, a relatat WSJ, citând trei persoane familiarizate cu problema.

Articolul WSJ vine la peste o săptămână după ce un oficial al Rezervei Federale americane, Michael Barr, a declarat că în curând ar putea exista reguli mai stricte pentru marii creditori regionali, după încheierea unei evaluări ”cuprinzătoare” a cerinţelor de capital bancar.

În primul său discurs de când s-a alăturat Fed în luna iulie, în calitate de vicepreşedinte pentru supraveghere, Michael Barr a conturat la începutul lunii septembrie o agendă ambiţioasă, care ar putea determina o schimbare pentru marii creditori, care s-au bucurat de reglementări mai relaxate, inclusiv în privinţa capitalului, în conformitate cu politicile republicane ale fostelor conduceri ale bănci centrale.

Barr a spus că reglementările referitoare la capital trebuie să fie revizuite, pentru a se asigura că acestea ţin pasul cu noile riscuri emergente.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri