Autorităţile din Râmnicu Vâlcea propun restricţii rutiere de tonaj şi de gabarit pe un pasaj de cale ferată. Măsura, luată „pentru evitarea unei catastrofe” şi în contextul în care podul e afectat de alunecări de teren – FOTO

Pasajul de cale ferată pe care autorităţile locale din Râmnicu Vâlcea au propus instituirea de restricţii este situat în cartierul Goranu, pe strada Straubing. Conform municipalităţii, construcţia se află în administrarea Companiei Naţionale de Căi Ferate  ”CFR” S.A. şi face parte din investiţia ”Linie de cale ferată Vâlcele – Râmnicu Vâlcea”, primăria precizând că acesta nu are  „un termen precis de realizare” şi nici nu există posibilitatea de a fi transmis autorităţilor locale în vederea executării unor lucrări de punere în siguranţă. Podul are „structura afectată serios de alunecările de teren din zonă”, potrivit oficialilor administraţiei locale. 

„În aceste condiţii şi din dorinţa de a evita o posibilă catastrofă cauzată de prăbuşirea acestei structuri, primarul Gutău a propus instituirea de restricţii rutiere de tonaj (până la 7,5 to) şi de gabarit (până în 3,5 m) prin două porţi limitatoare la capetele pasajului”, informează, vineri, Primăria Râmnicu Vâlcea. 

Propunerea privind instituirea restricţiilor a fost făcută într-o şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă. Exceptate de la restricţii vor fi serviciile publice sau de urgenţă, respectiv mijloacele de transport urban de călători, autospecialele serviciului de salubritate, autospecialele ISU etc. restricşiile vor intra în vigoare după obţinerea tuturor aprobărilor necesare, în paralel continuând demersurile Primăriei Municipiului pe lângă administratorii pasajului pentru găsirea unor soluţii de remediere a acestuia, precizează municipalitatea.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed