Autorităţile vor semna 14 proiecte pe energie regenerabilă cu o valoare de 80 mil.euro

„Avem 14 proiecte aprobate cu o valoare totală de 80 milioane de euro şi care urmează să fie semnate în viitorul apropiat. O parte dintre acestea pot semnate până la sfârşutul săptămânii viitoare” a declarat joi directorul general în cadrul Ministerului Economiei, Alexandru Săndulescu.

Suma totală care poate fi accesată pentru proiecte pe energie regenerabilă se ridică la 300 milioane euro bani disponibili prin POS-CCE Axa 4 domeniu major de intervenţie 2.

Potrivit avocatului Miruna Suciu, partener la Muşat şi Asociaţii, până în momentul de faţă pe niciun proiect nu s-a accesat vreo sumă din aceşti bani.

„Banii există însă nici un proiect nu a accesat această finanţare” a spus Suciu.

Potrivit acesteia, unul dintre impedimente îl constituie lipsa legislaţiei secundare referitoare la ghid, instrucţiuni şi norme de aplicare.

Referindu-se la ghidul pentru proiectele pe energie regenerabilă, Alexandru Săndulescu a spus că Ministerul Economiei a elaborat un nou ghid într-o formă îmbunătăţită. ” În momentul de faţă, avem o formă nouă a ghidului mai puţin stufoasă şi sperăm ca până la sfârşitul lunii să avem un ordin de ministru care să pună în aplicare acest ghid” a mai spus Săndulescu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed