x


  • EUR
    4.8316
    USD
    4.0780
string(16) "instant-articles"

Autostradă care să lege România de GERMANIA! Prima regulă a Uniunii Europene

Prima regulă a pieţei unice din Uniunea Europeană este să ai o autostradă către Germania, a transmis miercuri autorităţilor române economistul-şef al diviziei de Management Fiscal şi Macro pentru Europa şi Asia Centrală a Băncii Mondiale şi coordonator al politicii economice pentru statele UE, Rogier van den Brink.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 20.10.2019, 10:48

“Am fost în zona Timişoarei, am vorbit cu mai mulţi fermieri, dar primul lucru de spus, atunci când vorbim de creşterea tradiţională, creşterea ‘de modă veche’ a economiei, este că nu există o autostradă între Bucureşti şi Timişoara. Prima regulă a pieţei unice a Uniunii Europene este să ai o autostradă către Germania. Dacă nu ai această autostradă lucrurile rămân să întârzie la stadiul de proiect, ori asta nu ar trebui să se întâmple”, a afirmat Rogier van den Brink, în cadrul Bucharest Forum 2019. Pe de altă parte, coordonatorul politicii economice pentru statele UE al Băncii Mondiale a atras atenţia că piaţa unică europeană nu funcţionează la nivel de circulaţie a serviciilor, citat de economica.net.

 

“Ne place să credem că piaţa unică europeană e chiar o piaţă unitară. Dar nu este o piaţă unică decât la nivel de circulaţie a bunurilor, nu la nivel de circulaţie a serviciilor. Contabilul belgian nu poate munci în Portugalia, iar arhitectul italian nu poate munci în Germania. Deci în realitate breslele, asociaţiile profesionale pe care le cunoaştem foarte bine, sunt încă foarte puternice. Iar de când manufactura, munca tradiţională de producţie, şi-a cam trăit traiul, e important ca acum pieţele de servicii să preia ştafeta. Iar în Europa pieţele de servicii nu pot face asta”, a menţionat Rogier van den Brink.