x


  • EUR
    4.7216
    USD
    4.2706
string(8) "companii"

Autostrada pe nisipuri miscatoare

Cu două săptămâni înainte de inaugurarea autostrăzii Sibiu-Orăştie, pământul din zona tronsonului Sălişte - Cunţa a luat-o din nou la vale. Constructorul a mai încercat până acum să rezolve problema, însă ploile din ultilmele zile au făcut ca toate eforturile să fie în zadar.

Author: | Sursa: digi24.ro | Publicat: 29.10.2014, 13:45

Tronsonul Sălişte – Cunţa al autostrăzii Sibiu-Orăştie riscă să fie acoperit de pământ, cu doar două săptămâni înainte de inaugurare.

 

A fost nevoie de doar câteva zile de ploaie pentru ca terenul instabil din zona autostrăzii Sibiu-Orăștie să o ia din nou la vale.

 

Surpările de teren se văd clar, dar constructorul a refuzat să precizeze dacă a luat măsuri pentru protejarea şoselei de mare viteză. Mai comunicativi s-au dovedit a fi muncitorii de pe şantierul autostrăzii.

 

Discuție reporter-supraveghetor:

Reporter: Când au apărut surpările ăstea?

Supraveghetor: Alea așa au fost.

Reporter: Când, că data trecută nu erau aici?

Supraveghetor: Nu știu.

Reporter: Și acolo, în partea aia, când au apărut?

Supraveghetor: Acolo se sapă.

Reporter: Păi da, dar acolo e surpare.

Supraveghetor: Aia a fost plecată demult de acolo…

Discuție reporter-muncitor:

Muncitor: Aici lucrez, dar nu știu de ce s-a surpat.

Reporter: Dar acum, de câteva zile e surpat?

Muncitor: Mai demult, cred.

Reporter: După ploi?

Muncitor: Da. Da’ e terenul plin de apă. Sunt izvoare. Altceva nu știu…

Problema alunecărilor de teren din zona autostrăzii Sibiu-Orăştie nu este nouă, însă constructorul nu a găsit până acum o soluţie pentru consolidarea dealurilor. Tocmai de aceea, termenul de finalizare a fost amânat de mai multe ori. Şi ministrul Transporturilor a fost informat despre problemă, atunci când a vizitat şantierul autostrăzii.

 

CNADNR a precizat că, în luna octombrie, constructorului autostrăzii Sibiu-Orăștie i s-au achitat facturi în valoare de 43 de milioane de lei.