Avantajele şi dezavantajele dobânzilor promoţionale

0
Avantajele şi dezavantajele dobânzilor promoţionale

Dacă aplicaţi pentru un credit în această perioadă, veţi beneficia de o dobândă redusă pentru produsele pe care vi le prezentăm în continuare. Nu uitaţi, însă, că majoritatea dobânzilor, în special pentru creditele pe termen lung, sunt variabile.

În concluzie, după expirarea perioadei promoţionale, este foarte posibil ca acestea să crească. În prima fază, o dobândă redusă vă ajută să vă încadraţi cu rata lunară în plafonul maxim acceptat de bancă.

Însă, trebuie să ţineţi cont de faptul că, după perioada promoţională, rata, cel mai probabil, va creşte. În conclizie, faceţi-vă calculele astfel încât să puteţi plăti rata la bancă şi după ce expiră perioada promoţională, mai ales dacă este vorba de un credit pe termen lung.

Banca Comercială Română oferă persoanelor fizice dobânzi promoţionale, începând cu 5,3% pe an pentru euro, la creditele garantate cu garanţii reale. În plus, clienţii fideli ai băncii pot beneficia de dobânzi mai mici la aceste credite decât clienţii standard.

Clienţii fideli BCR sunt aceia care în momentul solicitării creditului şi-au încasat, de cel puţin 2 luni, salariul sau pensia într-un cont curent deschis la BCR. Oferta BCR este promoţională, şi se derulează până la sfârşitul acestui an. În promoţie intră creditele garantate cu garanţii reale, şi anume: creditul de nevoi personale garantat cu ipotecă – Maxicredit Super BCR, creditul imobiliar Cămin Super BCR şi Rezidenţial Super BCR. În cazul creditului de nevoi personale cu ipotecă, dobânda scade de la 7,4% pe an, cât este în prezent la 6,95% pentru clientul standard ţi la 6,45% pe an pentru clientul fidel.

La creditul imobiliar Cămin Super BCR în euro, nivelul standard al dobânzii scade, în perioada promoţională, de la 6,2% pe an la 5,8% pentru clientul standard şi la 5,3%. În cazul creditului ipotecar Rezidenţial Super BCR, nivelul standard al dobânzii este, în prezent, de 6,2%. În timpul campaniei, dobânda pentru clientul standard este de 5,8% în timp ce pentru clientul fidel dobânda scade la 5,3% pe an.

Însă BCR nu este singura bancă ce a anunţat reduceri promoţionale de dobânzi în preajma sărbătorilor de iarnă. Şi Garanti Bank România a tăiat cu 1,5 până la 3% dobânzile pentru creditele de nevoi personale, imobiliare, ipotecare şi auto în euro pentru populaţie.

Oferte este, de asemenea, valabilă până la sfârşitul anului. Pentru creditele ipotecare şi imobiliare în euro, acordate pe o periodă maximă de 30 de ani, dobânda fixă anuală a scăzut de la 6,9% la 5,4%. Dobânda anuală efectivă pentru acest tip de credit este de 7,99% pe an, în scădere de la 9,63%.

Pentru împrumuturile de nevoi personale garantate cu ipotecă, contractate pentru cel mult 20 de ani, dobânda fixă anuală a coborât de la 8,4% la 5,4%. Clienţii Garanti Bank pot lua, până la sfârşitul lui 2007, credite de nevoi personale în euro fără garanţii, pe o perioadă maximă de zece ani cu o dobândă anuală de 7,98%, redusă de la 9,98%.

Dobânda anuală efectivă percepută la creditul pentru nevoi personale a coborât de la 14,10% la 12,39%. Pentru creditele auto, pe cel mult şase ani, accesate până la sfârşitul anului 2007, Garanti Bank a redus dobânzile de la 8,7% la 7,98%, cu o scădere a DAE de la 12,61% la 11,93%.