AVAS reia procesul de privatizare a IAR Ghimbav, Eurocopter nu a depus ofertă finală

0
AVAS reia procesul de privatizare a IAR Ghimbav, Eurocopter nu a depus ofertă finală

“În cadrul procesului de privatizare a IAR S.A. Ghimbav, comisia de negociere a solicitat ofertantului Eurocopter SAS Franţa îmbunătăţirea ofertei depuse. Termenul de valabilitate al ofertei AVAS pentru privatizarea companiei braşovene este 21 octombrie 2007, aceasta fiind ultima prelungire a ofertei permisă de legislaţia în vigoare”, se arată în comunicat. Ca urmare, procesul de privatizare a IAR S.A. Ghimbav se va relua.

În urma anunţului de privatizare publicat pe 14 decembrie 2006 în presa naţională şi internaţională, Eurocopter SAS Franţa a depus singura ofertă de privatizare. “AVAS a prelungit succesiv, cu perioade de 30 de zile, termenul de valabilitate a ofertei, în temeiul art. 7 alin. (1) din Legea 137/2002, privind unele mãsuri pentru accelerarea privatizării, cu modificările şi completările ulterioare, care stabileşte că “instituţia publică implicată poate decide justificat prelungirea termenului de valabilitate a ofertei de vânzare pentru perioade succesive ce nu pot depăşi 30 de zile fiecare şi care nu pot însuma mai mult de 180 de zile”. Deciziile Autorităţii de prelungire succesivă a valabilităţii ofertei au fost motivate de intenţia de a folosi toate instrumentele legale pentru finalizarea acestei tranzacţii” mai precizează AVAS.

IAR S.A. Ghimbav este o societate deschisă ale cărei acţiuni sunt tranzacţionate pe piaţa de capital. AVAS deţine un pachet de 64,89% din acţiunile societăţii. Obiectul de activitate al companiei braşovene îl reprezintã construcţia şi reparaţia de aeronave.

Sursa: NewsIn