Averea Regelui Mihai I şi a Casei Regale: castele, păduri și multe domenii în țară

În 1948, după alungarea Regelui Mihai I, comuniştii au făcut „inventarul” averii familiei regale. Toate bunurile şi proprietăţile însumau 860 de milioane de dolari la valoarea de azi şi au fost confiscate de comunişti.

După Revoluţie, Regele Mihai I şi-a recuperat o bună parte din proprietăţi. În 2001 a reintrat în posesia Domeniului Regal de la Săvârșin, din județul Arad. Câţiva ani mai târziu a primit înapoi şi Castelul Peleş, în același timp cu Pelișor și Foișor.

 

„Regele Carol I, când a ales Sinaia ca reşedinţă de vară, a construit Peleşul şi Complexul de la Sinaia, a făcut totul din banii lui. Această proprietate a fost proprietatea particulară a Regelui Carol I, care s-a moştenit de la unul la altul, până la mine. Eu personal am cumpărat o proprietate la Săvârşin, în Transilvania, în timpul războiului, pentru că am vrut să am şi eu un picior în Transilvania”, mărturisea Regele Mihai I într-un interviu.

 

De asemenea, i-au fost înapoiate de-a lungul ultimilor ani, 20.000 de hectare de pădure, trei imobile și un teren în București, un imobil și terenuri în Poiana Țapului, câteva cabane și cantoane în zona Azuga-Predeal.

Articolul integral pe ROMÂNIATV.NET

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed