Avertisment de la creatorul internetului. Despre ce PERICOLE vorbește

0
Avertisment de la creatorul internetului. Despre ce PERICOLE vorbește

Tim Berners-Lee, creatorul internetului: „Într-o economie de piață normală, când o societate capitalistă se dezvoltă, de obicei avem de-a face cu pioneri într-un anumit domeniu sau o parte sau alta dominându-le pe celelalte. Bineînțeles că în cazul rețelelor sociale, a magazinelor online, acestea tind să funcționeze mai eficient când au mai multe date ale utilizatorilor, mai mulți utilizatori, devin economii la scară, deci în mod natural vei avea o companie care domină sectorul de activitate, iar acum există multă consolidare. De-a lungul istoriei nu cred că am văzut cu adevărat o alternativă reală la oficialitățile antitrust care vin și separă lucrurile.

 

Cred că există un pericol de concentrare, dar pe de altă parte ar trebui, înainte să le separăm, ar trebui să avem răbdare să vedem dacă nu vor fi până la urmă perturbate, nu de un jucător mic care vine din urmă și le scoate de pe piață, ci mai degrabă de schimbările din piață când atenția consumatorului se îndreaptă deodată către altceva.

 

Sunt dezamăgit de starea actuală a internetului. Inițial era descentralizat. Le dădea tuturor senzația că sunt apreciați pentru contribuția fiecăruia dintre ei.

 

Până la un punct, internetul este o platformă neutră, însă Facebook și Twitter nu sunt platforme neutre. Acestea nu sunt o pagina goală, iar internetul ar trebui să fie o pagină goală pe care poți crea orice. Nu puteți da vina pe mine pentru tot ce apare acolo, eu doar am creat acea hârtie.”