x


  • EUR
    4.8419
    USD
    4.3293
string(16) "instant-articles"

Avertisment de la nivel înalt: Oamenii RISCĂ să locuiască într-o lume pustie

Oamenii riscă să ajungă să locuiască într-o lume pustie dacă liderii mondiali nu sunt capabili să ajungă anul acesta la un acord prin care să stopeze extincția faunei și distrugerea ecosistemelor vitale, a declarat Elizabeth Maruma Mrema, coordonatorul ONU pentru biodiversitate.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 21.01.2020, 14:04

“Viața oamenilor depinde de biodiversitate, în moduri care nu sunt întotdeauna aparente sau apreciate. Sănătatea oamenilor depinde în cele din urmă de serviciile ecosistemice: disponibilitatea apei proaspete, combustibilului, surselor alimentare. Toate acestea sunt precondiții pentru sănătatea umană și mijloacele de trai”, a declarat Elizabeth Maruma Mrema pentru The Guardian, în primul său interviu important de la preluarea funcției de secretar executiv interimar al Secretariatului ONU a Convenției pentru Diversitate Biologică.

În luna mai a anului trecut, oameni de știință marcanți au avertizat că natura dispare într-un ritm de zeci până la sute de ori mai mare decât media din ultimii 10 milioane ani. Experții au avertizat anterior că activitatea umană va conduce la al șaselea eveniment de extincție în masă din istoria Pământului, adăugând că umanitatea are puțin timp la dispoziție să acționeze pentru a preîntâmpina acest lucru.

“Afacerile, comunitățile locale, societatea civilă, tineretul, toți, conduși de guverne, trebuie să luăm măsuri. Vorbim de acțiune de mulți ani. Într-adevăr, avem nevoie de acțiuni transformatoare pentru a face diferența”, a adăugat Mrema.