Avertisment: Este „unul dintre cele mai infricosatoare momente ale istoriei”

0
31
Avertisment: Este „unul dintre cele mai infricosatoare momente ale istoriei”

Acesta arăta, într-o discuţie recentă, că America trece printr-o criză fără precedent, iar „oamenii nu vor să vadă realitatea şi adevărul cu care se confruntă”.

 

Fostul om de afaceri şi director al Biroului pentru Administrarea Bugetului în timpul lui Reagan, spune că deciziile Rezervei Federale (Fed) au condus America la „unul dintre cele mai înfricoşătoare momente ale istoriei”, în care ţara stă pe o adevărată bombă cu ceas despre care nu se ştie când va exploda.

 

La ce se referă, mai exact, fostul oficial american?

 

„Fed este total lipsit de control. Bilanţul său a explodat. Tipăreşte bani mai mult ca oricând”, spune Stockman, care arată că rata dobânzii care este aproape zero de mai mult de 70 de luni a distrus practic buna funcţionare a preţurilor pe piaţa financiară.

 

Mai mult, arată David Stockman, „am avertizat asupra dimensiunii datoriei federale. Sunt un bătrân director de buget, din vremurile lui Reagan. Noi am avut o datorie de 1.000 de miliarde de dolari şi o economie de 3.000 de miliarde, când am început eu. Acum, datoria este de 18.000 de miliarde de dolari”.

 

Wall-Street a devenit un mare casino în care traderii sunt dependenţi de banii ieftini, dar acest lucru are un cost enorm pentru populaţie, care îşi vede acum economiile compromise.

 

„Cred că, în curând, vom vedea o revoltă a deponentului american de rând împotriva acestor dezastre ale economisirii, create doar pentru a hrăni apetitul Wall-Street-ului pentru lichiditate”, conchide Stockman.