x


 • EUR
  4.6551
  USD
  3.9650
 • 6° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  70%
  Presiune

  34101 hPa
string(8) "companii"

Avertisment patronal: Creşterea salariilor ar putea duce la concedieri

Decizia PSD de a creşte salariul minim brut la 1.450 lei de la începutul acestui an forţează unele companii să facă concedieri, pentru a reduce cheltuielile, arată Marius Marin, directorul general al Patronatului Producătorilor de BCA.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 03.01.2017, 11:34 | Actualizat: 03.01.2017, 11:34

Reprezentantul organizaţiei PRO BCA este de părere că o majorare de 16% a salariului minim după numai nouă luni de la majorarea anterioară de 19%, generează  riscuri ce trebuie luate în considerare, pentru fundamentarea acestei decizii.

 

„Companiile care suportă această majorare au o cheltuială suplimentară importantă pe care trebuie să o transfere în piaţă. Acest lucru nu se poate realiza imediat, mai ales în sectoarele industriale puternic concurenţiale. În consecinţă, companiile vor trebui să reducă imediat alte cheltuieli, începând cu cele de investiţii şi personal“, se arată într-un comentariu semnat de Marius Marin, transmis redacţiei Capital.

 

El mai arată că această creştere cumulată de 38% a salariului minim brut, faţă de valoarea de la sfârşitul lunii aprilie a anului trecut, nu poate fi compensată prin creşterea productivităţii. În plus, directorul patronatului menţionează că o creştere a preţurilor de vânzare pentru produsele româneşti dă un avantaj suplimentar celor din import.