x


  • EUR
    4.8567
    USD
    4.0900
string(16) "instant-articles"

Avertismentul lui Alexandru Rafila! Elevii, în pericol la Bacalaureat?

Avertisment extrem de important al lui Alexandru Rafila în plină pandemie de coronavirus

Autor: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 29.05.2020, 19:31

Vești noi pentru elevii care urmează să susțină examenul de Bacalaureat în acest an. Profesorul Alexandru Rafila a vorbit despre pericolul la care se vor expune aceștia în momentul în care vor da probele.

Potrivit acestuia, nu există niciun risc, deoarece elevii care vor susține Bacalaureatul au o vârstă destul de înaintată și înțeleg aplicarea și respectare măsurilor de protecție.

„Nu cred că există acest risc. Nu discutăm despre copii foarte mici, ci despre absolvenți de liceu, care au 18-19 ani.

Nu cred că se pune problema să nu înțeleagă cum trebuie aplicate și respectate anumite norme ce urmează să le fie explicate anterior. Răspunsul la întrebare va veni în funcție de modul în care se va organiza, în fiecare școală, această activitate”, a spus Rafila.

Datoria școlilor
Totodată, acesta a atras atenția că cel mai imporatant lucru este modul în care școlile administrează organizarea examenului.

„Este important modul cum administrează școlile, respectiv cadrele didactice, prin organizarea examenului de BAC. Nu cred că va fi o problemă pentru că discutăm de persoane adulte.

Utilizarea măștii nu mai este o dificultate la această vârstă. Eu, precum și majoritatea colegilor mei, susținem desfășurarea examenului de Bacalaureat”, a spus profesorul Alexandru Rafila, într-o intervenție telefonică în emisiunea moderată de Silviu Mănăstire la B1 TV.