x


  • EUR
    4.8079
    USD
    4.4355
string(4) "news"

AVIVA, al doilea administrator de fonduri de pensii private

Author: Dumitru Sandulescu | Sursa: Tmctv.ro | Publicat: 16.04.2007, 16:08

AVIVA este a doua companie de asigurări, după ING Asigurări, care va primi autorizaţia de administrator de fonduri de pensii facultative. Şeful Comisiei de Supraveghere a Pensiilor Private, Mircea Oancea, a declarat pentru The Money Channel că dosarul companiei de asigurări va fi analizat în şedinţa de marţi. El a mai precizat că nu vor fi probleme legate de primirea autorizaţiei de administrator.

Trei mari companii de asigurări de pe piaţa românească, Allianz-Ţiriac, BCR asigurări şi Aviva aşteaptă avizul Comisiei de Supraveghere a Pensiilor Private. Şeful Comisiei, Mircea Oancea, a declarat că în şedinţa de marţi se va lua în discuţie dosarul depus de AVIVA.

Mircea Oancea susţine că alte trei companii de asigurări îşi vor depune zilele următoare dosarele pentru a primi autorizarea de administrator pe pilonul III de pensii.

Acţionarii Aviva Asigurări de Viaţă au decis că vor utiliza 5,15 milioane lei exclusiv pentru administrarea de fonduri de pensii private, iar 4,13 milioane lei pentru asigurări.