Bacșișul ar putea fi reglementat din nou

0

 

Ospătarii vor fi cei mai câştigaţi de pe urma legalizării bacşişului. Clienţii mulţumiţi de serviciile lor îi recompensează şi acum, dar banii nu sunt impozitaţi, iar cei mai mulţi îi ascund, pentru ca patronul localului în care lucrează să nu fie acuzat de evaziune.

 

Ospătar: „Nu vom mai avea o frică să stăm cu bacşişul nostru, cu banii noştri munciţi, să stăm cu ei în buzunar, adică să nu vină un control ceva, să se lege de bani.”

 

Ospătar: „Legalizarea tipsului ar însemna să nu mai merg cu frică prin sală, ca să primesc o atenţie din partea oamenilor şi din partea consumatorilor. Asta mă motivează să fiu mult mai atentă cu meseria şi cu clienţii.”

 

În aprilie 2015, autorităţile au decis ca bacşişul să fie marcat pe un bon fiscal separat şi să rămână la decizia angajatorului dacă sumele primite de angajaţi sunt păstrate de firmă sau ajung la ospătari şi bucătari. Pentru că era dificil de aplicat, sistemul a funcţionat doar trei luni, iar ulterior a fost eliminat, scrie ProTV. 

 

Acum, patronatele din industria ospitalității, din care fac parte hotelurile, restaurantele şi cafenelele, cer iar o lege care să reglementeze bacşişul.