x


  • EUR
    4.8377
    USD
    4.2935
string(7) "politic"

BĂDĂLĂU are un aliat de MARCĂ: ”Ce să mai facă omul acum? Să sară în Siret?”

Dumitru Buzatu a sărit în apărarea colegului său Niculae Bădălău.

Author: Mihai Voican | Sursa: ȘTIRI PE SURSE | Publicat: 04.12.2019, 15:25

Liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu este de partea fostului ministru al Economiei, Niculae Bădălău, în scandalul provocat de declarația celui din urmă despre Diaspora. Buzatu a spus că Bădălău ar trebui să își asume răspundere asupra a ceea ce a zis, însă mai mult de atât nu are ce să facă.

 

„Ideea este că ar fi bine să îi sancționăm pe toți aceia care câștigă alegerile. Să inversăm atitudinea noastră și să ținem cont de ceea ce, la o șuetă, într-un cadru care nu era destinat dezbaterii publice, câte un om mai scapă câte o afirmație. Nu cred că vreți să ne spuneți ce să gândim. Vă spun ce cred. Dacă cineva stă la o discuție cu altcineva, nu cred că trebuie controlată discuția respectivă. Nu era nicio conferință de presă. Sigur la șprițuri. Acum când scapă unul o prostie să-l băgăm în puscărie? Nu avem nicio autoritate morală să spunem cum să gândească oamenii. Ce să îi mai facem? Cred că are tăria să își asume. Ce să facă omul acum? Să sară în Siret? Ce să mai facă omul acum? Să voteze cum consideră de constiință . Noi trebuie să fim de acord să ne conformăm oricăror idei? Haideți să fim serioși!”, a spus liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, înainte de CExN PSD.

 

PSD are prima ședință oficială a CExN după demisia Vioricăi Dăncilă și preluarea șefiei interimare de către Marcel Ciolacu la sediul partidului central al partidului.

 

Printre temele de discuție ar putea figura și cererea filialei Brașov ca Niculae Bădălău să fie exclus din partid din cauza declarațiilor legate de românii care muncesc și trăiesc în Diaspora.

 

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat vineri, într-o conferință de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”.

 

De asemenea, mai mulți lideri social-democrați au reacționat pe rețelele sociale și s-au delimitat de declarația liderului PSD Giurgiu, Niculae Bădălău.

 

Președintele intermediar al PSD, Marcel Ciolacu, a atras atenția membrilor PSD că partidul e în reconstrucție, iar astfel de afirmații nu pot fi tolerate.