AcasăEconomieBanca centrală chineză: Prăbuşirea băncii SVB arată impactul majorării rapide a dobânzilor...

Banca centrală chineză: Prăbuşirea băncii SVB arată impactul majorării rapide a dobânzilor la nivel global

Xuan Changneng, guvernator adjunct al Băncii Populare Chineze, a declarat pentru Forumul Global de Gestionare a Activelor de la Beijing că unele instituţii financiare s-au obişnuit să îşi desfăşoare bilanţurile într-un mediu de volatilitate scăzută a ratei dobânzii şi, ca atare, nu au sensibilitate la termenul scurt şi fluctuaţii mari ale dobânzilor.

Caracteristicile bilanţului Silicon Valley Bank au făcut-o mai sensibilă la modificările ratelor dobânzilor şi, în cele din urmă, au condus la riscuri, a spus bancherul.

”Pe baza situaţiei actuale, există încă incertitudinea dacă inflaţia din marile economii dezvoltate va încetini semnificativ pe termen scurt, iar menţinerea în continuare a ratelor dobânzilor relativ ridicate poate avea, de asemenea, un impact negativ asupra operaţiunilor constante ale sectorului bancar şi sistemului financiar”, a spus el.

SVB Financial Group a solicitat vineri protecţie în temeiul legii falimentului a SUA, la câteva zile după ce fosta sa divizie Silicon Valley Bank a fost preluată de autorităţile de reglementare din SUA.

 

Ultimele Articole