Banca Hypo Real Estate mai are nevoie de bani publici

Potrivit calculelor băncii naţionale (Bundesbank), HRE a înregistrat pierderi nerealizate de 16,3 miliarde euro, ceea ce s-ar putea traduce printr-o nevoie de 26 miliarde euro din bani publici, relatează Tagesspiegel.

Un purtător de cuvânt al HRE a calificat scenariul prezentat de cotidian ca fiind „nerealist”. Investiţiile ce au dus la pierderi nerealizate şi-ar putea regăsi valoarea, a afirmat acesta.

Preşedintele băncii, Axel Wieandt, declara în august că HRE ar putea profita de programul pentru băncile „cu probleme” realizat de autorităţi pentru a desprinde credite neperformante în valoare de cel puţin 100 miliarde euro.

Fostul preşedinte al consiliului de supraveghere al HRE, Michael Endres, declara la rândul său, în iulie, că banca ar putea avea nevoie de o injecţie de capital de peste 10 miliarde euro pentru a supravieţui.

Statul a furnizat deja băncii lichidităţi de 3 miliarde euro şi garanţii publice de circa 100 miliarde euro, după ce banca imobiliară, una dintre cele mai importante din ţară, a înregistrat o pierdere colosală de 5,46 miliarde euro în 2008.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed