Banca Mondială amână vizita în România până la formarea unui nou guvern

„Banca Mondială a amânat vizita programată iniţial pentru săptămâna aceasta până la formarea unui nou guvern. Aceasta trebuia să fie realizată în comun cu cea a misiunii FMI, având în vedere rolul Fondului, de coordonator al programului de finanţare externă a României”, au precizat reprezentanţii instituţiei financiare internaţionale.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat săptămâna trecută, în urma căderii guvernului Boc, că o misiune care să înceapă discuţiile cu autorităţile române privind cea de-a doua revizuire a programului de finanţare externă va veni în România imediat ce noul cabinet va fi format.

Anterior, reprezentantul FMI pentru România şi Bulgaria, Tonny Lybek, declara pentru NewsIn că FMI se aşteaptă ca statul să-şi îndeplinească angajamentele asumate prin acordul de finanţare externă indiferent de cine formează Executivul.

„Avem un program cu România, nu cu un anumit guvern. Ne aşteptăm ca statul să-şi îndeplinească angajamentele indiferent de cine face parte din Executiv”, a spus Lybek, întrebat dacă estimează că există riscuri mai mari ca România să rateze ţintele asumate în acordul cu FMI pentru finalul acestui an în urma căderii guvernului.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed