AcasăEconomieBanca Mondială deblochează un ajutor destinat Ucrainei în valoare de 4,5 miliarde...

Banca Mondială deblochează un ajutor destinat Ucrainei în valoare de 4,5 miliarde de dolari, din fonduri provenind din SUA; Pentagonul o tranşă de ajutor militar în valoare de un miliard de dolari

Acest ajutor suplimentar urmează să permită Guvernului Zelenski şi autorităţilor locale ucrainene să asigure cheltuieli sociale – pensii sau în domeniul sănătăţii -, a precizat luni BM.

Acest ajutor urmează să fie acordat în tranşe Guvernului Zelenski, iar prima tranşă – în valoare de trei miliarde de dolari – urmează să fie acordată luna aceasta, potrivit Departamentului american al Trezoreriei.

”Ucraina are nevoie de servicii guvernamentale continue, mai ales în domeniul sănătăţii, educaţiei şi protecţiei sociale, pentru a preveni o nouă deteriorare a condiţiilor de viaţă şi a sărăciei”, subliniază preşedintele BM David Malpass.

”Le suntem recunoscători Statelor Unite şi partenerilor noştri pentru susţinerea continuă (…) şi pentru subvenţia generoasă care va susţine poporul ucrainean”, a adăugat el.

Suma totală mobilizată de BM în ajutarea de urgenţă a Ucrainei creşte, astfel, la 13 miliarde de dolari.

Peste 6,3 miliarde de dolari au fost acordaţi la sfârşitul lui iulie.

”Acest ajutor economic este esenţial susţinerii poporului ucrainean, care-şi apără democraţia împotriva războiului rus”, a declarat secretarul american al Trezoreriei Janet Yellen.

Pentagonul a anunţat luni o nouă tranşă de ajutor militar acordat Ucrainei – în valoare de un miliard de dolari.

Ucraina a fost invadată de Rusia la 24 februarie, iar războiul rus a determinat milioane de ucraineni să emigreze şi a aruncat ţara într-o recesiune puternică.

Ultimele Articole