x


  • EUR
    4.8567
    USD
    4.0900
string(8) "economie"

Banca Română de Credite şi Investiţii reintră pe piaţa de retail financiar şi vrea să deschidă zece agenţii în oraşele mari din ţară în viitorul apropiat

Autor: Money.ro | Sursa: news.ro | Publicat: 01.07.2020, 15:59

”BRCI deschide prima sa nouă agenţie, în Galaţi, în urma reluării activităţii comerciale pe piaţa de retail bancar. Alegerea oraşului nu este întâmplătoare, BRCI fiind parte a GFG Alliance, grup care a cumpărat combinatul siderurgic ArcelorMittal din oraş, redenumit acum Liberty Steel”, a anunţat banca.

BRCI şi-a redus activităţile cu publicul în 2016, ca urmare a unui context economic nefavorabil, păstrându-şi însă activele esenţiale şi licenţa de activitate bancară.

”BRCI îşi propune să fie o bancă de nişă, care se va adresa clienţilor persoane fizice, în principal cu soluţii bancare digitale. Pentru clienţii persoane juridice, BRCI va furniza mai ales soluţii de finanţare a nevoilor de creditare pe termen scurt, prin servicii de factoring domestic şi de export, linii de credit şi alte produse similare”, a declarat George Ciobănaşu, preşedintele Consiliului de Supraveghere al BRCI.

Următoarea etapă din planurile băncii include deschiderea a 10 agenţii in oraşele mari din ţară în viitorul apropiat şi facilităţi noi pentru clienţii săi, inclusiv opţiunea de deschidere de cont online, cu produse de economisire şi creditare facile dar la costuri foarte competitive, precizează banca.

Redeschiderea vine ca urmare a intrării bănci în GFG Alliance în februarie 2020 şi în contextul mai larg al unui plan de activităţi şi investiţii al grupului în România, totalizând mai bine de 1 miliard de euro – plan care include modernizarea viitoare a Liberty Steel Group în România şi construcţia de noi facilităţi energetice care să deservească zona. 

BRCI este parte integrată a strategiei de investiţii a GFG în una dintre cele mai dinamice economii ale Europei, după achiziţia platformei siderurgice de la Galaţi în iulie 2019, ca vârf de lance a unei tranzacţii cu Arcellor Mittal ce a inclus 7 obiective siderurgice pentru suma de 750 milioane de euro.

”GFG consideră că România oferă oportunităţi semnificative de creştere pentru activităţile sale şi în domeniul bancar, dimensionat la aproximativ 24 miliarde de euro pentru împrumuturi destinate sectorului de afaceri şi activităţi comerciale nefinanciare”, informează comunicatul.

Deschiderea agenţiei a fost anticipată de vizita prim-ministrului României, care a inaugurat la începutul lunii iunie, împreună cu Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al GFG Alliance, clădirea viitorului sediu al BRCI în oraş.

„Am fost onorat să îl avem ca invitat pe premierul României la inaugurarea viitoarei agenţii a BRCI la Galaţi. Acum, odată ce începem oficial operaţiunile bancare, marcăm o etapă importantă pentru GFG Alliance in România. Această dezvoltare, împreună cu planul nostru de transformare a Liberty Steel Galaţi intr-un producător Greensteel, demonstrează angajamentul şi încrederea noastră în viitorul economic al României. Suntem încântaţi să primim o echipă atât de calificată şi dedicată cum e cea a BRCI în familia GFG Alliance”, a declarat Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al GFG.

Agentia din Galaţi a BRCI a fost deschisă miercuri, 1 iulie, clienţilor persoare fizice şi juridice.