Banca rusească Renaissance Capital îşi deschide birou la Bucureşti

„Renaissance Capital lucrează în prezent la două mandate pe zona de fuziuni şi achiziţii pentru clienţii români din sectorul privat şi intenţionează să urmarească privatizările şi oferte viitoare în industrii cum ar fi cel de petrol şi gaze, utilităţi, sectorul bancar, cel al bunurilor de consum şi al infrastructurii”, se arată într-un comunicat al băncii.

 

Potrivit reprezentanţilor Renaissance Capital, banca vrea astfel să sprijine activităţile viitoare din România.

 

„Suntem decişi să facem din piaţa românească una din cele mai importante pentru noi din regiune. Credem în prezenţa noastră aici, nu vizăm proiecte sporadice”, a declarat Milutin Nikolic, care a condus echipa Renaissance Capital pentru mandatul Petrom.

 

Renaissance Capital a câştigat mandatul pentru oferta publică secundară a OMV Petrom. Renaissance Capital a intrat în cursa pentru oferta publică secundară a OMV Petrom într-un consorţiu împreună cu EFG Eurobank Securities, BT Securities şi firma de brokeraj local Romcapital.

 

Ministerul român al Economiei a anunţat luni seara că Renaissance Capital a obţinut cel mai mare punctaj în competitţa pentru intermedierea ofertei publice secundare a pachetului de 9,84% de acţiuni al OMV Petrom SA, cel mai mare de producător de petrol şi gaze din România.

 

În perioada imediat următoare, vor avea loc negocieri cu ofertantul selectat, în vederea încheierii contractului de intermediere, informa luni Ministerul Economiei.

 

„Acţiunea a fost finalizată cu succes, având în vedere că, la o valoare estimată a tranzacţiei de peste 500 milioane de euro, comisionul de succes este de aproximativ 1,6 milioane de euro, cu mult sub estimările pieţei, situate undeva la 4-5 milioane de euro”, spun reprezentanţii ministerului.

 

Renaissance Capital, parte a Renaissance Group, este lider în rândul băncilor de investiţii axate pe pieţele emergente din Rusia, Europa de Est, Asia Centrală şi Africa. Compania are centre financiare în Londra, New York şi Hong Kong. Renaissance Capital este axată pe segmentele de fuziuni şi achiziţii, piaţa de capital şi piaţa creanţelor, vânzarea şi tranzacţionarea de valori mobiliare, piaţa produselor derivate şi cea de cercetare. Compania contribuie la elaborarea practicilor pe pieţele emergente la nivel global, în sectorul metalelor şi al mineritului, cel de petrol şi gaze şi în agricultură.

 

OMV Petrom este cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din Europa de Sud Est. Cu activităţi de explorare, producţie, comercializare si rafinare, Petrom deţine rezerve de gaz de 854 milioane barili echivalent petrol, o capacitate de rafinare de 8 milioane tone pe an, aproximativ 540 staţii de distribuţie în România şi 270 de benzinării în Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed