Băncile chineze au probleme cu finanţările acordate pentru infrastructura locală

Circa jumătate din aceste împrumuturi trebuie să fie refinanţate din surse secundare, inclusiv de către giranţi, pentru că proiectele generează venituri insuficiente, a continuat sursa citată.

Comisia de reglementare a sistemului bancar din China a dispus ca băncile să treacă la necolectabile creditele neperformante până la sfârşitul acestui an.

Preşedintele Comisiei a declarat recent că împrumuturile către aşa-numitele vehicole de finanţare ale guvernelor locale reprezintă o ameninţare pentru indusitra bancară.

Cele mai mari bănci din China vor să-şi majoreze capitalul cu 53,5 miliarde de dolari după ce au acordat anul trecut împrumuturi în valoare totală de 1.400 miliarde de dolari.

Un analist american compară explozia de pe piaţa chineză de credit cu situaţia de acum câţiva ani din SUA.

Autorităţile locale din China s-au împrumutat masiv pentru a finanţa diverse proiecte, de la autostrăzi la aeroporturi. Guvernul central a limitat abia în acest an creditarea, exprimând temeri că banii nu sunt folosiţi pentru investiţii viabile.

Doar 27% dintre creditele acordate vehicolelor de finanţare, create de autorităţile locale pentru că legea nu le permite să se împrumute direct, pot fi restituite integral din banii generaţi de proiecte, a mai spus sursa citată.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed