Bani pentru romanii care denunta firmele ce incalca legea

 „Vrem să dăm posibilitatea persoanelor fizice de a furniza elemente care să stea la baza declanşării investigaţiilor noastre. Ele pot şi acum, dar încercăm exact să reglementăm”, a declarat luni preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, la conferinţa MEDIAFAX Talks about Competition.

 

El a arătat că cel mai elocvent exemplu este al Statelor Unite ale Americii, cu o practică foarte răspândită privind încurajarea celor care prezintă autorităţilor dovezi de încălcare a legii şi unde se poate ajunge la compensaţii financiare foarte mari, fără a exista o limitare a acestor sume.

 

„Mai în zona noastră, mai apropiat de modelele noastre cultural-politice, ceva similar se întâmplă în Ungaria, unde compensaţia este plafonată la circa 50.000 de euro, dacă nu mă înşel, pe când la americani cea mai mare recompensă a fost de 100 milioane de dolari, acordată în acest an”, a spus Chiriţoiu.

 

Întrebat dacă în România se va aplica o recompensă financiară în sumă fixă sau procentual, el a răspuns că este prea devreme să se pronunţe, urmând ca abia în prima parte a anului viitor să fie redactat şi finalizat proiectul. Chiriţoiu a mai spus că nu ştie deocamdată în ce formă va fi adoptat actul normativ, lege sau ordonanţă de Guvern.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri