Barclays a raportat o creştere de doar 10% a profitului din primul semestru

Veniturile Barclays au urcat în prima parte a anului, trase în sus de divizia de investment banking. Profitul Barclays Capital, s-a dublat în prima jumătate a lui 2009, la puţin peste un miliard de lire. Pe de altă parte, această divizie a înghiţit şi pierderi de 4,7 miliarde de lire, din cauza expunerii pe mai multe pieţe. Diviziile de investiţii bancare au tras în sus, de altfel, şi profitul altor mari bănci, precum Goldman Sachs, Credit Suisse sau Deutsche Bank.

Profitul diviziei de retail a scăzut cu 61%, la aproape 270 de milioane de lire sterline. Rezultatele Barclays au dezamăgit piaţa, în condiţiile în care profitul net a urcat cu 10% în prima jumătate a anului, la 1,9 miliarde de lire sterline. Analiştii se aşteptau la un avans de 23%.

Aceste rezultate mai slabe, spun specialiştii, au venit din cauza competiţiei acerbe între băncile britanice de a atrage depozite, dar şi de creşterea şomajului şi, implicit, a restanţelor. Şi alte importante bănci britanice se pregătesc să anunţe indicatorii pe primele şase luni. Pe 5 august sunt aşteptate rezultatele Llyods, iar două zile mai târziu, cele ale Royal Bank of Scotland.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed