Baschetbalista americancă a căzut de la etajul patru practicând parkour

Preşedintele clubului sportiv Baschet Club Teleorman-Alexandria, Călin Voicu, spune că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, tânăra s-a aruncat de la etaj, aproximativ 15 metri, pentru a experimenta o săritură.

 

„Ceea ce a făcut ea este o nebunie, şi-a pus viaţa în pericol. Face niste sporturi extreme, gen sărituri de pe obstacole, clădiri mai mici. Conform regulamentelor de ordine internă, nu poate să practice alte sporturi care îi pun viaţa şi integritatea în pericol. Este o practicantă a sporturilor extreme. Ne-a zis că a mai practicat sportul acesta, parkour (n.r. – o disciplină care implică sărituri, căţărări şi tehnici de adaptare a mişcărilor pentru a ajunge într-un anumit punct doar prin mijloacele propriului corp). Spune că o face din pasiune şi că a vrut să încerce, mai ales că în România clădirile sunt mai joase decât în Statele Unite şi etajul al patrulea i s-a părut foarte abordabil pentru ea. Este cea mai bună marcatoare a echipei, este o sportivă foarte atletică, practicantă, am înţeles, şi de fotbal american. Vom vedea ce măsuri vom lua, poate se întoarce la fotbal american, poate continuă cu sporturile extreme”, a declarat Călin Voicu.

 

La rândul său, medicul psihiatru Cristian Popa, care a consultat-o pe sportivă, afirmă că aceasta era jenată de situaţie şi că a mărturisit că în momentul în care s-a aruncat „era foarte fericită”.

 

„Era jenată când am consultat-o, dar nu era deprimată şi mi-a spus că era foarte fericită. Nu este prima dată când sare. În urmă cu câteva luni a sărit de pe o casă, fiind găsită în curte. Era tot aşa băută, dar atunci nu a păţit nimic”, a declarat medicul psihiatru Cristian Popa.

 

Baschetbalista americancă Chelsea Ann Lyons de la Baschet Club Teleorman a ajuns, duminică, la Spitalul Judeţean, având un picior rupt, după ce a căzut de la etajul al patrulea al blocului în care locuia în Alexandria, pe capota unei maşini.

 

„Tânăra de 23 ani a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Teleorman, starea acesteia fiind stabilă. Are un picior rupt, i-a fost pus piciorul în ghips şi a refuzat internarea. Au fost audiate mai multe persoane în compania cărora tânăra şi-a petrecut noaptea şi se fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc incidentul”, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Teleorman, Adrian Ilicea.

 

Tânăra, Chelsea Ann Lyons, care de un sezon este extremă la echipa Baschet Club Teleorman, locuieşte într-un apartament din Alexandria cu o altă colegă de echipă, Shanita Tava Arnold. Primele date şi mărturii de la faţa locului arată că în timp ce Shanita Tava Arnold se afla într-o altă cameră Chelsea Ann Lyons a deschis fereastra, căzând de la etaj.

 

Echipa din Alexandria evoluează în Liga Naţională de baschet feminin, unde ocupă locul al şaselea în prezent, iar baschetbalista Chelsea Ann Lyons a venit la formaţie împreună cu alte două sportive din SUA. Sâmbătă, echipa Baschet Club Teleorman, care la mijlocul săptămânii a obţinut în deplasare două victorii, la Oradea şi Timişoara, nu a fost programată în etapa campionatului naţional.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed