x


  • EUR
    4.8026
    USD
    4.4462
string(7) "politic"

BĂSESCU a anunțat pe cine susține la Primăria Capitalei. ”Dacă nu-l deranjează”

PMP va susține candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei.

Author: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 15.02.2020, 9:50

Președintele de onoare al PMP, Traian Băsescu, a afirmat, la B1TV, că partidul său va susține candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei, în cazul în care acesta va fi acord.

 

”Fără să-i ceară lui Nicușor Dan, deocamdată la ce-i în piața politică, PMP va susține candidatura lui. Dacă va accepta că va trebui să-l întrebe cineva dacă îl deranjează. Dacă nu-l deranjează, PMP îl va susține pe Nicușor Dan”, a declarat Traian Băsescu.

 

În cazul în care acest proiect nu se va finaliza, PMP are alte două variante, susține fostul șef al statului.

 

”Poate ieși cu Theodor Paleologu sau Mihail Neamțu, candidați care știu bine Bucureștiul și au capacitatea să intre într-o dispută politică cu vorbăreața doamnă Firea”, a precizat Băsescu.

 

Întrebat dacă și o candidatură a sa este ”pe masă”, Traian Băsescu a răspuns: ”Nu-i pe masă, e în aer. Nu se știe dacă va cădea pe masă sau nu pentru că am acel proces pe care l-am pierdut la Curtea de Apel pentru că am tratat superficial, am fost foarte neglijent cu acel proces. După ce apare decizia redactată voi face întâmpinare la ÎCCJ și convingerea mea este că pot câștiga acel proces. În funcție de rezultatul procesului, voi lua și deciziile.”

 

”Nimeni să nu excludă posibilitatea ca eu să candidez la Primăria Capitalei. Am dus multe proiecte care trebuie și continuate”, a mai spus Traian Băsescu.

 

În ce privește candidatura lui Rareș Bogdan din partea PNL, fostul șef al statului susține că liberalul nu are experiența necesară acestei funcții.

 

”Candidatura nu i-a prinde rău, dar i-ar prinde rău să facă mandatul pentru că experiența lui adminstrativă este nesemnificativă pentru că Primăria Capitalei este cea mai dificilă instituție din România, mai grea decât un minister”, a mai spus fostul șef al statului.