x


  • EUR
    4.8415
    USD
    4.4172
string(16) "instant-articles"

Băsescu, propunere RADICALĂ după criza din Moldova

„În Republica Moldova, suntem într-un caz tipic în care un oligarh a ajuns să numească toţi oamenii de la Curtea Constituţională”, spune Traian Băsescu. Iar Curtea controlată politic blochează noul Guvern pro-european.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.06.2019, 22:10

Adevărul: În România, se discută deschis despre faptul că Vladimir Plahotniuc, cel care a condus Republica Moldova, de facto, în ultimii ani, este o creaţie a serviciilor secrete româneşti şi nu numai. Susţineţi această teză?

 

Traian Băsescu: Nu, nu o susţin. Plahotniuc este o creaţia a tranziţiei Republicii Moldova. Că a avut unele legături cu serviciile, este posibil. Dar miezul problemei este că a ştiut să-şi îndepărteze toţi adversarii şi a ajuns să controleze toate structurile statului, de la Curtea Constituţională până la ultimul miliţian.

Pozând în acest timp în pro-european.

Da, şi fiind în realitate profund anti-european. El vrea R. Moldova doar pentru el. E singurul care a avut acest concept. Chiar şi atunci când a făcut acel parteneriat cu Dodon, l-a făcut tot pentru a deveni el stăpân peste Moldova.

Vorbiţi de parteneriatul de la alegerile prezidenţiale din 2016, când Dodon a fost ales preşedinte cu sprijinul lui Plahotniuc.

Categoric. Şi nu numai. Ei au fost parteneri şi în afaceri, iar în politică au fost parteneri până când Dodon nu a putut să facă o coaliţie cu Plahotniuc.

 

Citeste mai mult: adev.ro/psy0ou