AcasăGeneralBăsescu: România ar putea vinde Eurobonduri sau titluri de stat pe piaţa...

Băsescu: România ar putea vinde Eurobonduri sau titluri de stat pe piaţa japoneză

“Avem nevoie de un acord de tip ‘precautionary’ ca o centură de siguranţă şi ca un element de credibilitate, de aceea insist pe ideea că în aprilie, în următoarea săptămână după ce se termină acest acord, să semnăm un acord de tip ‘precautionary’ “, a declarat Băsescu într-un interviu cu reprezentanţi ai presei străine acreditaţi la Bucureşti. “Vom împrumuta de pe pieţele interne şi internaţionale pentru deficit, am putea vinde Eurobonduri sau titluri de stat pe piaţa japoneză şi altele”, a detaliat Băsescu, citat de Bloomberg.

Deficitul României este de 5,7 miliarde de euro, adică 4,4% din PIB, precizează agenţia.

România, care a apelat la FMI şi Uniunea Europeană anul trecut pentru un împrumut de 20 de miliarde de euro, se străduieşte să strângă bani de pe piaţa internă după ce guvernul a luat măsuri de austeritate pentru a îndeplini cererile FMI. UE a achitat miercuri 1,2 miliarde de euro României, a declarat pentru Bloomberg Laurent Moulin, şeful misiunii Comisiei Europene în România.

Pe de altă parte, opoziţia are de gând să încerce răsturnarea guvernului Emil Boc, luna viitoare, ceea ce îi face pe investitori să ceară dobânzi mai mari, pe fondul îngrijorării tot mai mari legate de capacitatea guvernului de a-şi îndeplini obiectivele, notează Bloomberg.

Ultimele Articole