Bayer bugetează un provizion suplimentar de 4,5 miliarde de dolari legat de litigiul privind efectul cancerigen al erbicidului Roundup

Grupul german a făcut anunţul într-o actualizare adresată investitorilor cu privire la modul în care intenţionează să facă faţă proceselor legate de Roundup care i-au provocat probleme de când a achiziţionat marca, în cadrul achiziţiei de 63 miliarde de dolari a grupului american Monsanto, în 2018.

Decizia vine după ce un judecător american a respins în luna mai planul Bayer de a încerca să limiteze costul proceselor colective viitoare în legătură cu afirmaţiile că Roundup provoacă cancer.

Mii de utilizatori ai erbicidului consideră că Roundup le-a provocat limfomul non-Hodgkin, dar Bayer a declarat că decenii de studii au arătat că Roundup şi ingredientul cheie glifosat sunt sigure pentru uz uman.

Bayer a anunţat că va depune în august o petiţie la Curtea Supremă a SUA pentru a solicita revizuirea unei hotărâri a unei instanţe inferioare care s-a pronunţat în favoarea utilizatorului Roundup Edwin Hardeman.

Compania germană a declarat că o decizie în favoarea sa a Curţii Supreme ar pune capăt efectiv litigiilor Roundup.

Provizionul anunţat se adaugă celui de 11,6 miliarde de dolari constituit deja pentru viitoarele decontări şi litigii.

„Credem că Curtea Supremă a SUA ar trebui să acorde o atenţie fermă acceptării petiţiei noastre de revizuire a cazului Hardeman şi pronunţarea unei hotărâri pozitive”, a declarat directorul general Werner Baumann.

În plus, Bayer a spus că lucrează la înlocuirea produselor pe bază de glifosat cu ingrediente alternative începând cu 2023, pentru clienţii săi din SUA. Formulele cu glifosat vor rămâne aceleaşi pentru pieţele profesionale şi agricole din SUA.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed