BCR înghite Anglo-Romanian Bank Ltd

0

Acţionarul spune că a luat această decizie „din cauza mediului economic dificil care a descurajat interesul investitorilor pentru nişa de piaţă a ARBL şi pentru potenţialul acesteia”.

 

Oficialii BCR se aşteaptă ca transferul de întreprinderi (pe baza continuităţii activităţii) de la ARBL să fie finalizat în prima jumătate a anului 2011.

 

În condiţiile de transfer, BCR va integra afacerile ARBL (active, pasive, clienţi) desfăşurate prin intermediul filialei din Bucureşti şi agenţiile din Constanţa, Timişoara şi Sibiu. Proprietăţile ARBL vor fi transferate direct către BCR.

 

BCR va prelua, de asemenea, şi activele necorporale ale ARBL precum şi infrastructura operaţională, inclusiv software-ul, se arată în comunicatul de presă.

 

Cei 96 de angajaţii ARBL din România nu vor fi disponibilizaţi, ci vor fi transferaţi în BCR, în conformitate cu legislaţia românească care reglementează protecţia salariaţilor în cazul unui transfer de întreprinderi (regulamentul TUPE). „BCR face toate eforturile pentru a găsi oportunităţi potrivite de angajare în cadrul BCR pentru toţi angajaţii ARBL”.

 

„În urma transferului de afaceri, clienţii ARBL vor beneficia de o gamă mai largă de servicii si produse oferite de către BCR. De-a lungul tranzacţiei, servirea clienţilor va fi pe deplin menţinută, fără nici o întrerupere”.

 

Dispoziţiile referitoare la ARBL Londra (Marea Britanie) vor face obiectul unei decizii separate după finalizarea transferului de afaceri.

 

Confrom site-ului băncii, Anglo-Romanian Bank a fost înregistrată în 1973 la Londra sub forma unui consortiu intre Barclays Bank, JP Morgan Chase si Romania (prin Banca Romana de Comert Exterior – 50%) şi a functionat timp de mai bine de 30 de ani sub licenta britanica.

 

În 1998 Bancorex a devenit actionarul ARBL in proportie de 100%, iar in septembrie 1999, in urma procesului de absorbtie a Bancorex, Banca Comerciala Romana devine actionarul unic al ARBL.

 

In cursul anului 2004 ARBL a achizitionat subsidiarele europene din Germania (Frankfurt Bukarest Bank) si Franta (Banque Franco Roumaine).

 

Fuziunea ulterioara a bancilor achizitionate sub forma de sucursale ale Anglo-Romanian Bank Ltd a dus la crearea singurei banci specializate in mediul de afaceri romanesc.