Bere Azuga investeşte de 20 milioane euro şi se relansează ca marcă naţională

0
Bere Azuga investeşte de 20 milioane euro şi se relansează ca marcă naţională

Compania a investit în acest an peste 3 milioane euro în retehnologizare, mărindu-şi capacitatea de producţie. În primele 9 luni ale acestui an, producătorul de bere autohton a realizat vânzări de peste 143.000 hectolitri bere, având o creştere cantitativă de 36% faţă de aceeaşi perioadă din 2006. În acelaşi interval de timp, cifra de afaceri a companiei a crescut cu peste 50% faţă de septembrie 2006.

Bere Azuga are ca obiectiv o creştere treptată a producţiei de bere de până la 700.000 hectolitri în 2009, de peste 5 ori mai mare decât producţia obţinută în 2006, respectiv 124.000 hectolitri. Compania are în prezent un capital social de 5,88 milioane RON (1.7 milioane euro), divizat 2,35 milioane acţiuni, cu o valoare nominală de 2,50 RON.

Investiţiile până în anul 2010 se vor ridica la 20 de milioane de euro, majoritatea sumei fiind distribuită către mărirea capacităţii de producţie şi calitatea utilajelor folosite în procesul de preparare a berii.

“Nu s-a făcut nimic în ultimii 15 ani în materie de investiţii de aceea Bere Azuga avea nişte costuri de producţie foarte mari”, a precizat acţionarul majoritar al companiei, Valerii Moraru. Acesta a mai precizat că 80% din majorările de capital vor fi făcute din capitalul propriu.

Berea nu se găseşte încă pe piaţa bucureşteană, însă, conducerea companiei estimează că în câteva luni aceasta va fi prezentă în rafturile marilor magazine precum Carrefour şi Metro.

Acţionarul majoritar al Bere Azuga este Valerii Moraru, care controlează 52,36% din capitalul social. Compania Rombas Trans International, cu acţionar unic Valerii Moraru deţine 20,02%, alţi acţionari minoritari deţin 13,25%, în timp ce angajaţii fabricii Azuga au o participaţie de 14,37% din pachetul total de acţiuni al companiei.

Titlurile Bere Azuga se tranzacţionează la categoria de baza a pieţei Rasdaq, la sectiunea de negociere extrabursieră, sub simbolul BEGY. Acţiunile sunt cotate în prezent la un preţ mediu ce variază între 12.5 şi 15 RON, ceea ce conduce la o capitalizare a companiei de 29,88 milioane RON (circa 9 milioane euro). Pentru ca societatea să devină “mai deschisă” conducerea intenţionează vânzarea a 10-20% din acţiunile de pe RASDAQ.

În prezent, berea produsă la Azuga este exportată în SUA şi există cereri pentru Spania şi Italia.

Sursa: NewsIn