Berea sau vinul? Care dintre cele două băuturi este mai sănătoasă

Berea sau vinul? Care dintre cele două băuturi este mai sănătoasă. Consumul excesiv de alcool nu este recomandat. Totuși, sunt persoane care optează pentru un pahar de vin roșu ori pentru un pahar de bere.

Este mai sănătoasă berea decât vinul sau invers? În primul rând atunci când sunt consumate cu moderație, ambele băuturi alcoolice pot avea beneficii pentru sănătate.

Spre exemplu, un consum moderat de vin roșu poate fi asociat cu un risc mai mic de boli cardiovasculare. Acest efect benefic este atribuit polifenolilor, în special resveratrolului, care poate ajuta la protejarea arterelor și a inimii.

Berea sau vinul? Care dintre cele două băuturi este mai sănătoasă

Totodată, vinul conține antioxidanți care pot ajuta la combaterea stresului oxidativ din corp, ceea ce poate contribui la prevenirea îmbătrânirii celulare și a unor boli.

Vinul mai are și beneficii cognitive. Acesta poate să ajute memoria, în special în cazul persoanelor mai în vârstă.

În ceea ce privește berea, aceasta conține mult mai puține calorii decât vinul. Totodată, berea poate conține unele fibre și nutrienți, cum ar fi vitamina B și minerale, care nu sunt prezente în vin.

Berea are și beneficii la nivelul oaselor. Anumite tipuri de bere, cum ar fi cele bogate în hamei, pot conține cantități semnificative de siliciu, care poate ajuta la întărirea oaselor.

Totuși, este important să fim atenți la cantitatea consumată, astfel încât să ne bucurăm de beneficiile celor două băuturi.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed