Bernadette Szocs: „La Malmo, noi vom fi chinezoaicele Europei”

Senioarele din naționala de tenis de masă a României merg la Europeanul pe echipe să câștige aurul, medalie care le asigură calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Paris, de la anul.

„Tricolorii” de la tenis de masă se pregătesc pentru Campionatul European pe echipe de la Malmo, turneu care va începe pe 10 septembrie. Miza acestui concurs este una extrem de importanta!

„Dacă va fi să câștigăm, avem calificare directă pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Am emoții, dar de fiecare dată, aceste emoții m-au făcut să fiu mai ambițioasă. România este o echipă unită și omogenă” – Bernadette Szocs, componentă a echipei naționale de tenis de masă a României.

„La acest european mă gândesc doar la aur, pentru că este cel care ne duce la Paris” – Eliza Samara, componentă a echipei naționale de tenis de masă a României.

Germania, principala adversară a româncelor

La Europeanul de la Malmo, adversara directă a României este echipa Germaniei, cea care în urmă cu 2 ani, la Cluj, le-a suflat fetelor lui Viorel Filimon aurul european. „Tricolorele” și-au luat revanșa la Jocurile Europene de la Cracovia, din vară.

„Ele sunt adversarele noastre, 75% din echipă sunt jucătoare din China. Noi suntem chinezoaicele Europei, suntem mândre că se tem de noi. Echipa României are un plus pentru că ultima dată, în finala de la Jocurile Europene, le-am învins” – Bernadette Szocs, componentă a echipei naționale de tenis de masă a României.

Pentru prima dată, în naționala de fete va fi prezentă și cea mai bună junioară, Elena Zaharia.

„Sunt foarte fericită că am făcut acest pas la senioare, pas pe care îl aștept de multă vreme. În viitor, îmi doresc să aduc cât mai multe medalii la seniori pentru țara noastă” -Elena Zaharia, componentă a echipei naționale de tenis de masă a României.

După ce la ultimul european pe echipe, cel din 2021, de la Cluj-Napoca, băieții au ocupat locul 5, acum și-au făcut planurile.

Și pentru Iulian Chiriță competiția de la Malmo va fi prima în naționala „mare”.

„În primul rând, vrem să trecem de grupă, avem o grupă grea, iar după, să ajungem cât mai în față. Putem, pentru că suntem o echipă tânără, puternică și vom munci pentru asta” – Iulian Chiriță, component al echipei naționale de tenis de masă a României.

Au stat în cantonament la București

Înainte de Europeanul din Suedia, sportivii au avut un cantonament de 7 zile la București. Au fost și 2 sportivi care au lipsit motivat, Ovidiu Ionescu și Eduard Ionescu, care se vor alătura grupului în Suedia.

„Sunt în formă, joc bine, dar depinde de forma din Suedia. Eu când sunt într-o formă bună în afara concursului, mi-e puțin teamă că la competiție să nu ating acea formă”– Eliza Samara, componentă a echipei naționale de tenis de masă a României.

La ultimele ediții ale campionatului european, echipa națioanală feminină a câștigat aurul, în 2017 și 2019 și argintul în 2021.

„Tricolorii” vor pleca astăzi spre Malmo, la Campionatul European pe echipe care va avea loc între 10-17 septembrie. Componența delegației României:

Echipa feminină: Eliza Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Elena Zaharia, antrenori: Viorel Filimon și Mihaela Șteff.

Echipa masculină: Ovidiu Ionescu, Eduard Ionescu, Darius Movileanu, Andrei Istrate, Iulian Chiriță. Antrenori: Andrei Filimon și Ionuț Seni.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed