x


  • EUR
    4.8738
    USD
    4.0025
string(16) "instant-articles"

BIJUTERIA de la Constanța stă să cadă! E într-o situație mai rea decât se știa

Cazinoul din Constanța se află într-o stare mult mai gravă decât s-a anticipat.

Autor: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 01.08.2020, 8:58

Cazinoul din Constanța se află într-o stare mult mai gravă decât se credea inițial, au declarat specialiștii consultați de G4Media.ro care lucrează la refacerea monumentului istoric de pe faleza municipiului.

 

Proiectanții nu au putut anticipa gradul de degradare a structurii pentru că asta ar fi presupus să decoperteze în întregime bucăți mari din monument înainte de începerea propriu-zisă a lucrărilor.

 

 

Specialiștii spun că au fost luați prin surprindere de cât de mult a ”ros” aerul sărat din structura și fațada Cazinoului și că, în mare parte, nu mai poate fi vorba doar de reparații sau restaurare a ornamentelor, ci de refacerea completă a întregii zone pe care sunt atașate ornamente.

 

  • ”Specialiștii ce realizează proiectul de proiectul de execuție apreciază că structura de rezistență nu mai prezintă siguranță în exploatare și trebuie să fie urgent consolidată (…). Construcția a avut o comportare bună la acțiuni din gruparea fundamentală și cea seismică, datorită conformării inițial bune, degradările și avariile multiple descoperite au fost cauzate în principal de acțiunea factorilor de mediu marin, de umiditatea excesivă din elementele portante de zidărie, din infiltrații de ape meteorice si de lipsa unor lucrări de intervenții și întreținere”, au mai declarat cei care lucrează de la Cazino.

 

Articolul integral pe G4MEDIA