AcasăEconomieBijuteriile de pe Titanic, expuse în SUA (VIDEO)

Bijuteriile de pe Titanic, expuse în SUA (VIDEO)

Cele 15 obiecte, printre care pandantive, inele şi un ceas de buzunar vor fi expuse la Atlanta între 16 noiembrie şi 6 ianuarie. Apoi micile comori vor fi prezentate publicului din Orlando şi Las Vegas până spre jumătatea anului viitor. Printre obiectele recuperate de pe Titanic se numără podoabe cu diamante, safire şi perle, a declarat Alexandra Klingelhofer, vicepreşedinta RMS Titanic, prima companie care a recuperat artefacte de pe epavă şi deţine drepturile asupra tuturor obiectelor.

 

Multe dintre bijuteriile ce vor fi expuse au fost descoperite într-o geantă din piele, despre care se crede că se afla în grija unui comisar de bord. Se pare că acesta a luat obiectele dintr-un seif de pe Titanic în momentul în care vasul se scufunda, cu intenţia de a le reda proprietarilor. “Însă niciun comisar de bord nu a fost salvat”, a declarat Klingelhofer.

 

Transatlanticul Titanic s-a scufundat în timpul călătoriei sale inaugurale, în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, după ce s-a ciocnit de un aisberg. Vaporul de dimensiuni impresionante s-a scufundat în decurs de trei ore: peste 1.500 de oameni au murit. Epava, aflată pe fundul oceanului, la 3800 de metri, a fost descoperită de exploratorul Robert Ballard în 1985. Până acum, compania Premier Exhibitions a recuperat 5.500 de artefacte de pe Titanic, în opt expediţii.

 

Ultimele Articole