AcasăEconomieBittnet Systems ia un credit de investiţii de 11 milioane lei de...

Bittnet Systems ia un credit de investiţii de 11 milioane lei de la Banca Transilvania pentru achiziţia unor companii

”Bittnet Systems informează investitorii despre contractarea unui plafon – credit de investiţii – de la Banca Transilvania în sumă maximă de 11.000.000 lei pentru finanţarea a 75% din preţul tranzacţiilor de achiziţie părţi sociale TopTech SRL şi cu 2NET Computer SRL. Creditul de investiţii a fost semnat de Dendrio Solutions SRL (parte a grupului Bittnet) pe o perioadă de 7 ani cu rambursări lunare de principal şi dobândă. Rata anuală a dobânzii este variabilă şi se compune din indicele ROBOR la 3 luni, la care se adaugă marja fixă a băncii de 2,50%”, anunţă compania.

Garanţiile constituite pentru acest produs de creditare: ipoteca mobiliară asupra conturilor Dendrio Solutions deschise la Banca Transilvania; ipoteca mobiliară asupra părţilor sociale achiziţionate din cele două companii; garanţie din partea Bittnet Systems în calitate de codebitor; garanţie emisă de Fondul European de Investiţii în proporţie de 60% din valoarea creditului, în favoarea băncii, în baza contractului de garantare încheiat între Banca Transilvania şi Fondul European de Investiţii.

De asemenea, compania informează despre finalizarea procedurilor de closing (prin semnarea certificatului de finalizare şi a documentelor suport) pentru achiziţia părţilor sociale TopTech şi semnarea documentelor necesare în vederea înregistrării la Oficiul Registrului Comerţului a noii structuri de acţionariat. După înregistrarea modificărilor la ReCom, Dendrio Solutions va deţine un procent de 60% din capitalul social şi din drepturile de vot TT, iar Bittnet Systems SA va deţine restul de 40%, având în vedere că preţul tranzacţiei cuprinde şi decontarea prin acţiuni BNET ce urmează a fi alocate de Bittnet în dreptul fondatorului TopTech într-o viitoare majorare de capital cu aporturi şi creanţe.

 

 

Ultimele Articole