x


 • EUR
  4.6651
  USD
  3.8002
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  18 km/h
  Umiditate

  85%
  Presiune

  34304 hPa
string(13) "macroeconomie"

Bloomberg despre România: GĂURI în economia cu cea mai mare creştere din UE

Economia cu cea mai mare creştere din Uniunea Europeană are nevoie de un leucoplast, scrie Bloomberg, citat de Adevărul, într-un articol despre bugetul de stat al României din 2017, precizând că peticirea bugetului semnalează veşti proaste pentru România.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 04.04.2017, 10:50 | Actualizat: 04.04.2017, 10:50

Zguduit de proteste anticorupţie, Guvernul României devine creativ pentru a-şi îndeplini promisiunile pe care le-a făcut votanţilor, arată publicaţia. Prim-ministrul Sorin Grindeanu nu îndrăzneşte să se abată de la tăierile de taxe pe care partidul său le-a promis înainte de a câştiga alegerile din decembrie. Dar să plătească pentru ele se dovedeşte a fi complicat.

 

Soluţia? Firmele cu deţinute de stat trebuie să crească plăţile de dividende cu o cincime, pentru a uşura povara care atârnă asupra bugetului. Dar asta, pe termen lung, va fi dăunător deoarece diminuează capacitatea companiilor de a investi şi de a creşte. În timp ce economia României tinde să depăşească creşterile celorlalţi 27 de membri, în acest an, criticii strategiei Guvernului spun că investiţiile sunt deja neglijate, iar ultimul plasture aplicat bugetului va înrăutăţi acest trend.