x


 • EUR
  4.5975
  USD
  3.8945
 • 11° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  6 km/h
  Umiditate

  89%
  Presiune

  34033 hPa
string(8) "companii"

Bloomberg: Trimiteți angajații acasă pentru Crăciun, oricum nu mai muncește nimeni!

Dacă ai o afacere ar trebui să oprești orice activitate înainte de Crăciun, pentru că peste jumătate dintre angajați nu își mai dau interesul să muncească, chiar dacă fizic sunt prezenți la serviciu, potrivit unui sondaj citat de Bloomberg, relatează News.ro, preluat de profit.ro. 

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 19.12.2016, 6:01 | Actualizat: 19.12.2016, 6:01

 

”Crăciunul pare să înceapă mai devreme în fiecare an”, a spus Dan Rogers, co-fondator al firmei Peakon, un startup danez care colectează și analizează date referitoare la angajați.

 

 

Un sondaj efectuat de  Peakon arată că 54% dintre angajații britanici și-au luat deja vacanță, din punct de vedere mental.

 

În cazul tinerilor, fenomenul are loc mai devreme. Deja șase din 10 tineri care fac parte din așa-numita generație a mileniului se simt ca și cum ar fi în vacanță, comparativ cu 40% în cazul generației baby boomers, potrivit cercetării efectuate în rândul a 3.000 de angajați. Angajații mai vârstnici vor intra în această stare în jurul datei de 20 decembrie.

 

 

”Este foarte greu să te concentrezi la sarcinile pe care le ai de îndeplinit atunci când ești nerăbdător să te întâlnești cu cei dragi, să socializezi și să fii fericit”, a spus Lorraine Black, în vârstă de 28 de ani, care lucrează ca auditor intern la o companie de asigurări și investiții din New York.

 

 

Ea nu amână în mod voit treburile, dar știe că este mai puțin productivă.

 

 

”În mod realist, managerii nu se află într-o stare de negare. Nu este o situație ideală pentru ei, ci una cu care se confruntă și trebuie să o accepte”, a explicat Black.

 

 

Înainte de Crăciun pare că aproape toată lumea intră pe Amazon sau încearcă să găsească un cadou perfect.