Blue Origin a dat în judecată guvernul SUA şi NASA din cauza deciziei de a atribui SpaceX un contract de 2,9 miliarde de dolari pentru modulul lunar

Potrivit Blue Origin, procesul înregistrat vineri într-o instanţă federală este ”o încercare de a remedia neregulile din procesul de achiziţie legat de Human Landing System al NASA”.

Compania consideră că ”problemele identificare în procedura de achiziţie şi rezultatul acesteia trebuie rezolvate pentru a reinstaura corectitudinea, a crea concurenţă şi a asigura revenirea în siguranţă pe Lună a Americii”.

Luna trecută, Biroul pentru Responsabilitate al Guvernului (GAO) a dat câştig de cauză Administraţiei Naţionale a Spaţiului şi Aeronauticii, în legătură cu decizia acesteia de a selecta un singur furnizor de modul lunar, respingând contestaţia Blue Origin.

Procesul Blue Origin rămâne confidenţial, iar NASA trebuie să răspundă contestaţiei până pe 12 octombrie.

NASA, care nu a comentat imediat procesul intentat de Blue Origin, a afirmat în iulie că ”decizia GAO va permite NASA şi SpaceX sp stabilească un termen pentru primul zbor cu echipaj uman pe Lonă din ultimii 50 de ani”.

SpaceX nu a comentat luni informaţia despre plângerea făcută de Blue Origin.

În luna aprilie, NASA a atribuit SpaceX un contract pentru a construi o navă spaţială lunară cel mai devreme până în 2024.

Blue Origin susţine că NASA a oferit SpaceX un avantaj incorect pentru că i-a permis să îşi revizuiască preţul.

Bezos s-a oferit să acopre costuri de 2 miliarde de dolari ale NASA, dacă agenţia spaţială va atribui companiei Blue Origin contractul privind modulul lunar.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri