BNR: Blocajul financiar continuă. Numărul plăţilor refuzate de bănci a fost în noiembrie la 929 mil. lei (VIDEO)

0
BNR: Blocajul financiar continuă. Numărul plăţilor refuzate de bănci a fost în noiembrie la 929 mil. lei (VIDEO)

Potrivit datelor Băncii Centrale, tot mai multe firme nu îşi onorează plăţile la timp deoarece, fie nu au bani în cont, fie încearcă să facă fraude prin emiterea de bilete fără acoperire.

În noiembrie, plăţile prin bilete la ordin, cambii sau cecuri refuzate de bănci au ajuns la 929 de milioane de lei, în scădere cu 14% faţă de maximul istoric de aproape 1,1 miliarde de lei din octombrie. Cea mai mare parte a plăţilor neonorate o reprezintă biletele la ordin refuzate, în valoare de 878 de milioane de lei.

Potrivit datelor BNR, valoarea plăţilor neonorate cu instrumentele de debit a avansat în noiembrie cu 28% faţă de aceeaşi lună din 2008. Trebuie subliniat că la sfârşitul anului trecut, blocajul financiar se adâncea şi din acest motiv, creşterea nu pare atât de mare. Faţă de august 2008, de exemplu, valoarea plăţilor refuzate de bănci în noiembrie este de aproape 3 ori mai mare.

Pentru a fi mai aproape de tine, MONEY.ro a eliminat obligativitatea înregistrarii pe site pentru comentarii. Acum îti poti exprima opiniile pe portalul MONEY.ro mult mai usor. Comenteaza si tu!