AMP: Autorităţile au promovat în 2010 iniţiative cu impact negativ asupra libertăţii presei

„Există o tentaţie a politicianului de a prelua controlul asupra presei. Ele vor exista etern şi vor fi formulate mai civilizat sau mai stupid, în funcţie de disponibilităţile intelectuale”, a declarat Mircea Toma, preşedintele Agenţiei de Monitorizare a Presei (AMP).

 

El a mai subliniat că, faţă de 2009, anul trecut, numărul iniţiativelor legislative care vizează presa a fost mai mare.

 

Potrivit raportului „Libertatea presei în România 2010”, piaţa media a fost puternic afectată de criză şi de dispariţia conţinutului relevant şi verificabil, sufocat de jurnalismul „isteric” şi de opinie.

 

Totodată, raportul arată că, în 2010, tirajele mai multor ziare s-au înjumătăţit faţă de anul precedent. În ultimii doi ani, au fost concediaţi aproximativ 6.000 de angajaţi media (jurnalişti şi personal tehnic). Peste 60 de ziare locale au fost închise, de la începutul crizei. De asemenea, au dispărut mai multe ziare centrale şi, odată cu ele, şi arhive online care stocau materiale jurnalistice importante, adunate în mulţi ani.

 

Raportul mai indică faptul că s-a remarcat o migraţie fără precedent a jurnaliştilor de la o instituţie de presă la alta. Citește articolul

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed