BNR: În T2 şi T3, investiţiile au scăzut la mai puţin de jumătate din nivelul din 2008 (VIDEO)

În primele două luni din 2009, România a reuşit să atragă un volum de investiţii străine mai mare decât anul trecut, arată datele preliminare ale BNR. Martie a adus însă o scădere drastică, dar bilanţul pe primul trimestru a fost de 1,45 miliarde de euro, cu 14% mai puţin decât în aceeaşi perioadă din 2008.Datele BNR arată că declinul s-a accentuat în următoarele trimestre.

România a atras investiţii de 1,4 miliarde în trimestrul al doilea, sumă cu 57% mai mică decât în 2008 şi doar 631 de milioane în trimestrul al treilea. În perioada iulie-septembrie, străinii au plasat în România cu 67% mai puţini bani decât în aceeaşi perioadă din 2008. Datele BNR arată că scăderea cea mai puternică a fost la investiţiile străine ca participaţii de capital şi profit reinvestit.

De altfel, în octombrie, investiţiile străine s-au prăbuşit la mai puţin de o treime din nivelul înregistrat în octombrie 2008. În aceste condiţii, pentru prima oară în 2009, plasamentele nu au mai reuşit să acopere integral deficitul de cont curent, adică ieşirile nete de valută din România.

Urmareste pe Money WebTV toate stirile video si emisiunile The Money Channel

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed